Primeur in ons land: Meubelen De Man start als eerste met verkoop van relaxzetels aan huis

Meubelen De Man uit Dendermonde zorgt voor een primeur in ons land: als eerste meubelzaak in België start die met de verkoop van relaxzetels aan huis. “De coronacrisis leert dat we als ondernemer innovatieve en creatieve oplossingen moeten bedenken”, zegt zaakvoerder René Mergan.

De coronacrisis doet veel handelaars zoeken naar alternatieve oplossingen om hun producten aan de man te brengen, of het nu om maaltijden, cadeautjes of andere pakketjes gaat. Ook René Mergan, die dagelijks tussen de meubels zit, ging op zoek om voor zijn zaak een nieuw concept uit te rollen. “We spelen in op de schroom van mensen om naar de meubelzaak te komen door het coronavirus en dus draaien we de rollen om. We brengen gewoon verschillende relaxzetels gratis naar hun huis om ze daar te laten testen.”

Resultaat is de fysieke relaxstudio op wielen van Meubelen De Man. ‘Relax Aan Huis’ heet het nieuwe concept. “We zien daar ook een succes in als ooit deze coronacrisis voorbij is”, zegt Mergan. “Ouderen die minder mobiel zijn bijvoorbeeld, vinden het vaak lastig om zich naar onze toonzaal te verplaatsen. Of hun kinderen hebben het druk om samen met hen onze relaxstudio te bezoeken. Dat hoeft niet als wij met onze relaxzetels gewoon bij hen ter plaatse gaan. Met de vergrijzing die almaar toeneemt en ouderen die langer zelfstandig blijven thuis wonen, spelen we hiermee in op een groeiende behoefte.”

Maar Meubelen De Man mikt met ‘Relax Aan Huis’ niet alleen op een oudere doelgroep, met de klassieke elektrische comfortrelaxen. “Het nieuwe concept moet ook vijftigplussers en drukbezette tweeverdieners, die effectief willen zien of de relaxzetel wel in hun interieur past, aanspreken”, zegt Mergan. “Net daarom bieden we ook heel wat designrelaxzetels aan voor in een eigentijds interieur.” (Dooms, 2020)

 


Leave a comment